سرمايه گذاري در استراليا علاوه بر اينکه يکي از راه هاي مهاجرت به اين کشور است، مي تواند درآمد قابل توجهي براي سرمايه گذاران به همراه داشته باشد. با وجود آنکه اقتصاد استراليا بسيار با ثبات و رو به رشد است، بايد براي سرمايه گذاري در اين کشور دقت لازم بخرج داد و از افراد با تجربه و متخصص در اين زمينه کمک گرفت. معمولا اشخاصي که همه قوانين و جوانب را نظر نمي گيرند با دردسرهايي مواجه مي شوند که حل کردنشان مستم صرف وقت و هزينه بالاست. در اينجا برخي از اشتباهات رايج سرمايه گذاري در استراليا را مرور مي کنيم که مي توانند متقاضيان ويزاي سرمايه گذاري استراليا را با مشکلاتي روبرو کنند.
معمولا افراد بعد از اين که در زمينه مهاجرت با مشکلاتي روبرو مي شوند، به وکلا مراجعه مي کنند. به همين دليل وکلاي مهاجرت اطلاعات دقيقي از اشتباهات رايج اشخاص در مراحل پيش از اخذ و پس از اخذ انواع ويزا دارند. نيما کاظمي عضو گروه وکلاي مهاجرت پاسارگاد که در استراليا اقامت دارد، بيش از سايرين با چنين مواردي روبرو مي شود به همين دليل اين اشتباهات را به دو دسته تقسيم مي کند: دسته اول اشتباهاتي که سرمايه گذاران قبل از اقدام براي اخذ ويزاي سرمايه گذاري انجام مي دهند و بيشتر به نوع ويزاي انتخابي مرتبط است و دسته دوم اشتباهاتي که اشخاص در استراليا براي تبديل اقامت موقت به دائم مرتکب مي شوند. در ليست زير مي توانيد برخي از اين موارد را ببينيد و در برنامه مهاجرتي خود با دقت بيشتري قدم برداريد.
اشتباهات رايج در زمان اقدام براي ويزاي سرمايه گذاري استراليا :
دسته اول اشتباهات رايج سرمايه گذاري در استراليا مربوط به زماني ست که براي ويزا اقدام مي کنيد و به شرح زير هستند:
1- اشتباه در انتخاب نوع ويزاي استراليا : همانطور که مي دانيد ويزاهاي سرمايه گذاري و کارآفريني شاخه هاي مختلفي دارند و ممکن است فرد متقاضي، واجدالشرايط همه و يا اکثريت زير شاخه ها باشد. اما آنچه اهميت دارد اين است که با انتخاب کدام يک از اين ويزاها، احتمال موفقيت بالاتر است و در نهايت تبديل آن از اقامت موقت به دائم، آسانتر است. در برخي از ويزاها فرد متقاضي مم به راه اندازي يک کسب و کار است و در برخي تنها سرمايه گذاري غير قابل برداشت، مي تواند مسير اقامت دائم را هموار کند. بنابراين با دريافت مشاوره مي توانيد با بررسي شرايط زير شاخه ها، انتخاب درستي داشته باشيد.
2- اشتباه در انتخاب ايالت استراليا : پس از انتخاب زير شاخه درست، بايد در انتخاب يک ايالت مناسب دقت کرد. در هنگام انتخاب ايالت بايد تحقيقات کاملي انجام داد. در ظاهر امر، بسياري از ايالات شرايط مشابهي(سخت يا آسان) دارند اما براي تبديل اقامت موقت به دائم استراليا ، از قوانين خاصي پيروي مي کنند. به طور کلي انتخاب ايالت براي مهاجرت به استراليا از دو نظر حائز اهميت است: اول اينکه براي مهاجرت به استراليا کدام ايالت مناسب تر است و دوم اينکه قوانين ايالت انتخاب شده براي تبديل اقامت موقت به دائم چگونه است.
اغلب افراد با ديدن اينکه همه شرايط ايالتي را دارد، متقاضي اقامت در آن ايالت مي شود و شرايط آن ايالت و حداقل سرمايه براي اقامت دائم را در نظر نمي گيرند.
3- اشتباه در انتخاب و طراحي بيزينس پلن : يکي از مهم ترين و تاثيرگذارترين موارد در تبديل اقامت موقت به دائم طرح کسب و کار و يا همان طرح تجاري ست. همانطور که مي دانيد هر ايالتي با توجه به کمبوداتي که در مشاغل مختلف دارد، نسبت به پذيرش مهاجرين اقدام مي کند و برخي مشاغل در اين ايالات بيشتر پذيرفته مي شوند. افراد با توجه به اين درخواست ها، بيزينس پلن هايي طراحي مي کنند و اميدوارند که پس از پذيرش ويزا، طرح تجاري خود را عوض کنند اما در برخي از اين ايالات اين امکان وجود ندارد مگر با تاييديه ايالت. البته در برخي از ايالات مانند نيو ساوت و و ويکتوريا امکان تغيير طرح تجاري وجود دارد. پس در هنگام طراحي بيزينس پلن بايد به سه مورد توجه کرد:
§ بيزينس پلن براي کدام ايالت است؟
§ چه بيزنسي در اين ايالت پذيرفته مي شود؟
§ ايالت مورد نظر نسبت به عوض کردن بيزينس پلن چه واکنشي دارد؟
اشتباهات رايج ويزاي سرمايه گذاري در استراليا :
در صورت صدور ويزاهاي کار آفريني و سرمايه گذاري استراليا، اجازه اقامت موقت صادر مي شود، از اين رو بايد از ابتدا شروط تبديل آن به اقامت دائم را در نظر گرفت. در اينجا برخي از اشتباهات افرادي که با اقامت موقت، ساکن استراليا شده اند اما براي تبديل آن به اقامت دائم با مشکلاتي روبرو شده اند را از زبان نيما کاظمي وکيل مهاجرت استراليا و نيوزيلند و عضو سازمان MARA مي بينينم:
1- اشتباه در ميزان سرمايه گذاري : اولين اشتباه اين است که ميزان سرمايه گذاري افراد با شروط ايالت انتخابي شان، همخواني ندارد. محال است افراد پس از اقامت موقت و با درخواست به ادارات ايالات مربوطه در حداقل سرمايه در نظر گرفته شده ايالت براي اقامت دائم، تغييري ايجاد کنند. فراموش نکنيد که براي دريافت اقامت دائم بايد شروط اداره مهاجرت و شروط ايالت مورد نظر را رعايت کرد که البته شروط اداره مهاجرت بسيار راحت تر از شروط هر ايالت براي پذيرفتن ويزاست.
براي مثال براي پذيرفته شدن درخواست ويزاي سرمايه گذاري استراليا در اداره مهاجرت، کافي ست مبلغ 200,000 دلار سرمايه داشته باشيد و متعهد شويد که 2 نفر استراليايي را استخدام کنيد. اما همين شروط براي هر ايالت متفاوت است و براي مثال براي اخذ ويزاي سرمايه گذاري در سيدني بايد 900,000 دلار آورده داشته باشيد که حداقل 500,000 دلار آن را در شغل خود سرمايه گذاري کنيد و 400,000 دلار باقيمانده را مي توان در مسائل شخصي هزينه کرد.
2- اشتباه در رعايت نکردن شروط ايالت: هر ايالت در يک بازه زماني مشخص به سرمايه گذاران اجازه سرمايه گذاري را مي دهد و رعايت نکردن آن ممکن است، مانع صدور اقامت دائم فرد متقاضي شود. براي مثال اگر ايالتي ويزاي موقت 4 ساله براي فردي صادر کند به شرطي که در دو سال اول اقامت خود، براي سرمايه گذاري اقدام کند. چنانچه شخص در سال سوم اقامت، سرمايه گذاري خود را انجام دهد، به دليل رعايت نکردن شروط ايالت، ممکن است با درخواست اقامتش، موافقت نشود و آن ايالت مسئوليت اسپانسري او را به عهده نگيرد.
3- اشتباه در کمک نگرفتن از حسابدار و وکيل: افرادي که تمايل به ثبت شرکت در استراليا را دارند بايد وکلا و حسابداراني با تجربه و کاربلد در کنار خود داشته باشند. پس از اينکه افراد با ويزاي سرمايه گذاري و يا کار آفريني به استراليا قدم مي گذارند، بايد فرآيند درستي را ثبت شرکت پشت سر بگذارند. در اين فرآيند بايد مواردي مانند ساختار شرکت، چگونگي تاسيس، سهم مديران و وظايف آنها به وضوح مشخص شود. اگر افراد شرکت مناسبي تاسيس نکنند و يا بيزينس جاري ارزشمندي را خريداري نکنند، براي دريافت اقامت دائم با مشکلاتي روبرو خواهند شد. بطور کلي بايد موارد زير را در نظر گرفت:
§ نمي توان با ثبت هر شرکتي با هر ساختاري اقامت دائم استراليا گرفت.
§ با خريد هر بيزنسي نمي توان اقامت دائم گرفت.
درباره این سایت